Kristie
Kristie


9 mei 2016 - Blog

Zielenrelaties in een notendop

Tags:

Heb ik mijn tweelingziel ontmoet? Mijn zielenliefde? Mijn zielenmaatje? Ben ik op zielsniveau verbonden met deze persoon? Het klinkt allemaal heel Disney- achtig, maar dat is alles behalve waarheid. 

Het bekende patroon van aantrekken, afstoten, radiostiltes, het aanvoelen van de ander etc.
Maar wanneer heb je dan oprecht een zielenrelatie? Komt dit ooit nog goed? En vooral de vraag; Wanneer?
Het proces van een zielsrelatie, kan je helemaal gek maken (pardon) en als je er midden in zit, weet je dat ik totaal niet overdrijf.

Iedere vorm van een zielenrelatie, is intens en heftig. Ik noem het vaak een energetische connectie omdat het onderscheid binnen de zielenrelaties heel moeilijk is aan te voelen, allhoewel een aantal van onze consulenten hier in gespecialiseerd zijn.
Een zeer bekend patroon van deze energetische connectie, is het aantrekken/ afstoten. Het ene moment gaan jullie helemaal in elkaar op en het volgende moment is de afstand zo groot, dat het voelt alsof je arm geamputeerd is. Hierbij hoort ook vaak dat de ander in een relatie zit of in een zeer lastig pakket waardoor een vruchtbare relatie op het moment niet mogelijk is.
Hier komen we op de volgende begrippen: de renner en de blijver.
De blijver is vaak de persoon die zich bewust is van het feit dat deze liefde veel dieper en intenser gaat dan vorige liefdes. De blijver, is de persoon die voor de ander wilt gaan en vaak haar grenzen zo ver legt dat het bijna lijkt alsof er geen grens is. Ook heeft de blijver de eigenschap dat ze vaak spiritueel gaat ontwikkelen en zich erg bewust is van de emoties die ze voelt.

De blijver heeft eigenlijk de zwaarste taak; in haar eigen kracht blijven staan, onvoorwaardelijk liefhebben, vertrouwen en vooral loslaten (lees hier over in de blog ‘Liefde is nodig’, wellicht kun je het dan iets makkelijker maken voor jezelf).

Dan hebben we nog de renner. De renner is de persoon die vaak uit contact gaat en zorgt voor de radiostiltes. De signalen zijn zo tegenstrijdig dat de blijver het totaal niet meer snapt. Om eerlijk te zijn, snapt de renner zichzelf vaak nog minder. Waar de blijver wilt vechten voor deze diepe liefde, voelt de renner zo veel angst voor deze diepgaande emoties, dat hij in een grot wilt kruipen en er voorlopig niet meer uit komt; de radiostiltes. Tegelijkertijd, kan de renner de blijver onmogelijk loslaten en dwingt zijn ziel hem om het contact weer op te nemen en deze zielenrelatie weer te voelen. Dit doet vaak het onderbewuste. Op het moment dat de diepe emoties weer naar boven komen in het bewuste, schrikt hij en rent hij weer terug in zijn grot; het aantrekken en het afstoten.

De renner zorgt voor het vervelende patroon van aantrekken/afstoten, radiostiltes en de dubbele signalen bij de blijver.
Door deze dubbele signalen, is het voor de blijver vaak moeilijk om stabiel te blijven, het vertrouwen te behouden en om niet vanuit angst of ego te handelen.
Zoals ik al eerder zei, de blijver heeft de zwaarste taak.
Het universum kent geen tijd (helaas) en soms voelt het alsof ze boven vergeten dat wij gewoon mensen zijn. Je wederhelft zal uiteindelijk blijven, als hij zijn eigen proces heeft kunnen doorlopen en klaar is voor onvoorwaardelijk liefhebben.
Het is en blijft een lastig iets, zielenrelaties, maar heb vertrouwen. Gun het jouw renner om zijn proces te doorlopen, net zoals jij jouw proces mag doorlopen.

Zielenrelaties in een notendop.. Sprookjesachtig hé?!

Eén reactie op “Zielenrelaties in een notendop”

  1. Mooi geschreven en zo herkenbaar.
    Bedankt voor de duidelijke beschrijving, ik heb hier echt iets aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Terug naar blog overzicht