Kristie
Kristie


14 september 2016 - Blog

Oogstmaan

Tags:

Op 16 september is het weer tijd voor de volle maan. Dit keer is het de Oogstmaan die wij mogen verwelkomen. De oogstmaan heeft als thema ‘loslaten’. 

De oogst van nu, is tevens het zaad voor het volgende seizoen. De appelboom en zijn appels staan symbool voor de energie en de betekenis van de Oogstmaan.

Iedereen heeft weleens gehoord van het gezegd.. ‘wat je zaait zul je oogsten’, deze maan en de energie die het met zich meebrengt, geeft aan dat het tijd is om te oogsten. Het leven dat je op dit moment leeft is het resultaat van de zaadjes die je hebt geplant in het verleden.

Het is nu tijd om te terug te kijken en te beslissen voor jezelf hoe je verder wilt, met wie je verder wilt, welke dingen je achter je wilt laten. Nieuwe stappen te nemen, het oude loslaten en ruimte maken voor het nieuwe.

Vanuit oudsher wordt de Oogstmaan gezien als de maan die ervoor zorgde dat er oogst kon worden binnen gehaald. De appels en zijn pitjes, die ons vertellen dat je nog steeds kunt zaaien.

Het is belangrijk om het oude los te laten, te groeien op jouw spirituele pad. Probeer je bewust te worden van elke beslissing die je hebt genomen de afgelopen tijd. Al het zaad was voor iets nieuws, al het zaad heeft bijgedragen aan hoe jij je leven op dit moment leeft. Door dit inzicht zul je beseffen hoe moeilijk of pijnlijk sommige beslissingen waren. Besef dat deze beslissingen je hebben geholpen op jouw pad, ze hebben je laten groeien en sommige beslissingen hebben gezorgd voor ruimte om nog meer van jezelf te leren, te houden en spiritueel te groeien. Je komt hierdoor dichter bij de kern, dichter bij je eigen ik. Vaak ligt dit verborgen onder honderden lagen van emoties, blokkades en aangeleerde patronen

‘Toevallig’ (en natuurlijk, niets is toeval), wilt het geval dat we vorige week de bijzondere ‘999’ energie hebben mogen ervaren. De 9e van de 9e maand in het 9e jaar (2+0+1+6=9).

Het bijzondere van dit alles is dat de trilling van de 99 energie, een krachtig symbool is en een energetische golf met zich mee brengt, die je ertoe aanzet om de oude versie van jezelf achter je te laten en binnen te stappen in de wereld van je eigen zielenpotentieel. Hiermee bedoel ik dus eigenlijk, dat deze maand (de 99 energie) en onze nieuwe Oogstmaan elkaar versterken.

Met de oogstmaan is het belangrijk dat je je bewust wordt dat alles ergens goed voor is. Je kunt zonder oogst geen nieuw zaad planten voor het voorjaar. De bewustwording verteld jou precies waar je je bevind en wat er jou nog allemaal te doen staat om weer een stap verder te komen..

Ik zou zeggen; Geniet!

Bak een appeltaart of maak appelchips, geniet van de maan!

Deze Oogstmaan helpt je immers weer vooruit!

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Terug naar blog overzicht