Kristie
Kristie


6 augustus 2016 - Blog

Karma

Tags:

Karma, een woord die we allemaal kennen en allemaal gebruiken. Uitspraken zoals ‘Dat is je karma’ of ‘karma is een Bitch’, iedereen heeft deze weleens gehoord of misschien zelf uitgesproken. Karma staat bekend als ‘iets wat je terug krijgt’, maar wat zegt het woord Karma nu eigenlijk? 

Het woord Karma is een begrip waarvan zijn oorsprong ligt in het Hindoeïsme en het Boeddhisme. Het betekend letterlijk; handeling, actie of daad. Karma omvat zowel het fysieke als het mentale. De acties van een persoon die gevolgen kunnen hebben in het leven, volgende levens of zelfs generaties lang, noemen we karma. Karma gaat eigenlijk over zowel de daad, als over het gevolg dat uit een daad voortkomt. Een soort van domino effect kun je het denk ik wel noemen. Strikt genomen verwijst karma alleen naar de daad, niet naar de gevolgen ervan.

Karma wordt vaak in het negatieve gebruikt, maar karma geldt natuurlijk ook voor het positieve! Wie kent het spreekwoord nou niet; Wie goed doet, goed ontmoet. Karma en zijn gevolgen zijn eigenlijk een natuurlijk princiepe, een wet van ‘actie – reactie’. Er is dus niet zo zeer een goed die straft en beloont. Een goede daad heeft van nature goede gevolgen en slechte daden hebben van nature negatieve gevolgen.

Karma kan gevolgen hebben, ook in je volgende levens kan je last hebben van de karma die je hebt opgebouwd in je huidige leven. Het lichaam sterft, maar je ziel leeft door. Je ziel reïncarneert en neemt op die manier je karma mee. Vorige levens hebben hier natuurlijk alles mee te maken. Je kunt jezelf dan ook afvragen of een oude ziel, een zwaarder belaste karma heeft of juist niet.

Spirituele mensen, hooggevoelige mensen zijn vaak heel bewust bezig met lessen die er geleerd moeten worden, hierdoor leer je niet alleen maar los je ook een deel van je karma in. Als we als mens, in het huidige leven goede dingen doen voor elkaar en voor jezelf, creëer je ook (goede) karma voor je volgende leven.

Karma een bitch? Alleen als jij dat ook bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Terug naar blog overzicht