Kristie
Kristie


13 december 2016 - Blog

Ik Hou van mezelf

Tags:

Er wordt vaak gezegd, accepteer jezelf, houd van jezelf, je bent goed zoals je bent. Dit is natuurlijk allemaal waarheid, maar makkelijk is het niet. Zelfacceptatie is vaak een hele uitdaging, van jezelf houden is meestal erg lastig. Jezelf accepteren, jezelf kennen zonder invloeden van derden of invloeden van de maatschappij is hetzelfde als op zoek gaan naar de schat. In het rare leven op zoek naar jezelf heb je een kompas nodig, maar hoe dan?

Naar mijn mening is dit de moeilijkste les die wij als mensen hier op aarde te leren hebben; Van jezelf houden, oprecht jezelf waarderen en voor jezelf kiezen. Wij zijn allemaal opzoek naar liefde, genegenheid, acceptatie, geborgenheid, warmte etc. Mij rest dan ook de vraag; Hoe kun je dit alles ontvangen als je niet van jezelf houdt?

Ik hou van mezelf, dit hoor je bijna nooit. Niet in liedjes, niet in gesprekken. Je hoort vaker dat iemand van een ander houdt. Het zou toch prachtig zijn als we met dezelfde overgave zouden kunnen zeggen; ‘Ik hou van mezelf’. Ik hou van mezelf, want ik ben er altijd voor mezelf. Ik hou van mezelf, want ik ben de enige die ik vertrouw, ik kan op mezelf bouwen en ik laat mezelf nooit meer gaan. Ik hou van mezelf, tot de dood ons scheidt. Dit is daadwerkelijk het geval. Waarom bouwen wij als mensen meer op de liefde van een ander, dan op onze eigen liefde? Waarom zijn wij mensen altijd op zoek naar bevestiging en liefde van een ander? Komt het omdat wij zelf  niet tevreden zijn met ons eigen leven en daarom van de ander de hemel verwachten? Ik weet het niet…

Het heeft natuurlijk met verschillende factoren te maken, wat het zo moeilijk maakt. Is het de maatschappij? De verwachting die je omgeving van je heeft? Of is het misschien een angst die je diep van binnen voelt, om niet geaccepteerd te worden als je je grens aangeeft?

Wat de reden ook is, je bent goed zoals je bent..

Kijk eens in de spiegel, je bent een prachtmens die zoveel liefde bezit, zeg eens ‘ik hou van jou’ in de spiegel.
Nog een schepje er bovenop; Geef jezelf een liefdesverklaring!
Want ik hou van jou, is niet de sleutel tot een ander.. Ik hou van jou is pas waardevol als je eerst van jezelf houdt.

Namasté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Terug naar blog overzicht