Kristie
Kristie


20 augustus 2016 - Blog

Hoe groot is jouw Ego?

Tags:

Je ego die denkt, die voelt niet.. Je ego wilt, maar luistert niet. Ego, het enige wat een mens in de weg staat, als het gaat om luisteren naar je intuïtie. Het ego wilt altijd gelijk hebben en sust de ziel in slaap.. het geweten. Het ego zoekt en vindt altijd achterliggende bedoelingen, het ego is altijd bang dat het tekort zal komen, zoekt altijd de bevestiging van goed genoeg zijn buiten zichzelf. Het ego test ook altijd of de ander wel meent wat hij/zij zegt, want het ego is van nature argwanend. Het ego beoordeelt en veroordeelt alles op basis van eerdere ervaringen en meningen van anderen die ze jou aangeleerd of opgedrongen hebben. Ego kent geen liefde, want liefde heeft een totaal ander uitgangspunt en daar kan het ego niks mee. De ziel daarentegen, kent maar één ding; Liefde!

De liefde laat de ander vrij om te kiezen. Liefde laat de ander vrij om te zijn wie hij/zij is. De liefde veroordeelt en oordeelt niet, maar steunt de ander en geeft de ander ruimte om zijn/haar proces door te maken in zijn/haar eigen tempo.

Het ego denkt, het ego wilt.. Heb jij weleens geteld hoe vaak je op een dag zegt dat je iets wilt of dat iets op een bepaalde manier moet? Ik denk dat je dan de tel kwijt zou raken. Wij mensen willen zo veel, maar we hebben helaas niets te willen. Je ego is iets heel anders dan je ziel of je intuïtie.

Je intuïtie laat je niet in de steek, je eerste ingeving klopt altijd, totdat je ego zich ermee gaat bemoeien. Het zou zo fijn zijn als je een Ego kreeg met een aan en uit knop, maar helaas. Spirituele groei, lessen die we moeten leren, zelfs boodschappen van je gidsen.. Je ego kan het zo moeilijk maken voor je. Wij zijn mensen, geen robotjes. Dit betekend ook dat we bepaalde dingen mogen willen en mogen verlangen! Tegelijkertijd, hebben we natuurlijk ook nog de kosmos, het universum en de engelen die ons (soms) in het diepe gooien, zodat we kunnen leren, durven te voelen.. Maar vaak is de les om je ego los te koppelen van je gevoel en het onderscheid te kunnen maken in oprecht voelen en denken, de allerrrrr moeilijkste les die er te leren valt. Leren we deze les überhaupt ooit? Ik vraag het me oprecht af. Naar mijn mening is de eerste stap in het onderscheid maken tussen emotie en ego, zelfreflectie. Dit heb je nodig om te kunnen inzien of enkel je ego gekrenkt is of dat je onderbuik daadwerkelijk een waarschuwingssignaal afgeeft. Er is kracht nodig voor zelfreflectie, bij zelfreflectie word je namelijk ook geconfronteerd met de ‘donkere’ kant van jezelf. Je zwakke plekken en je ‘mankementen’. Ieder mens is natuurlijk uniek zoals die is, laten we dat voorop stellen. Maar bij zelfreflectie moet je (voor jezelf) durven kijken naar jouw pijnlijke plekken, jouw tekortkomingen.. Dit is voor geen enkel persoon prettig, dit vereist moed en een dosis zelfliefde. Zelfreflectie is nodig om het onderscheid te kunnen maken tussen ego en intuïtie, maar ook voor (spirituele) groei. Door zelfreflectie leer je, groei je.. Zelfreflectie is belangrijk, dit doe je namelijk enkel met jezelf en voor jezelf.

Ook in andere situaties kan je ego het vaak verpesten; boosheid, angst, onzekerheid en onmacht.. Deze emoties mag je natuurlijk voelen, maar het zijn zulke slechte raadgevers op het moment dat deze emoties je ego bereiken! Handelen vanuit deze emoties is dan ook geen aanrader..

Gedurende de verschillende lessen die we moeten leren, is het raadzaam om vanuit je gevoel te handelen en niet vanuit je ego. Ben je teleurgesteld, gekwetst, boos etc.? Voel deze emotie! Laat het bezinken! En vertrouw daarna op je onderbuik. Onderneem geen actie vanuit die stomme ego. Deze heb je enkel nodig bij de praktische zaken in het leven, dingen die bij het aardse bestaan horen zoals de huur betalen (haha). Als het gaat om zaken die je aan het hart gaan, laat die ego waar het hoort.. & handel vanuit je intuïtie!

Ons ego laat ons denken dat we voelen, maar pas als je oprecht durft te voelen, hoor je de ware boodschap. Je ego zal je zeggen dat als alles op zijn plek valt, jij je vrede zult vinden.. je ziel zal je zeggen dat als je vrede hebt, alles op zijn plek zal vallen..

 

4 reacties op “Hoe groot is jouw Ego?”

 1. Hallo Tanja,
  Ik denk dat het heel erg belangrijk is dat je ego en je gevoel in balans zijn. Dat je handelt vanuit jouw goeddunken. Ik handel vaak vanuit gevoel, maar mijn ego heb ik nodig!

  Liefs

 2. Idd ego is een raar beestje, het doet alles vanuit t denken niet vanuit ons gevoel.Het is niet altijd even gemakkelijk dit opzij te schuiven toch door te leren via meditatie tot jezelf te gaan naar “dekern “van jezelf lukt dit aardig! Ik ondersteun dit met bloesem remedies die werken krachtig op je innerlijk wezen.liefs Gunter

 3. Mooie leerlijke tekst :vele mensen doen dit te weinig te voelen naar zichzelf,zich kwetsbaar op stellen want dan…..
  Ook dit heb ik moeten leren en geloof mij dagelijks,soms lukt het soms ook niet!Sinds kort volg ik bloesem remedies
  maken en ook de spiegel in jezelf ,en kom je idd op een moment jezelf tegen maar door te gaan
  voelen naar je innerlijke “ik”vind je rust en liefde waardoor je dat gaat stralen.Ik vertrouw steeds op mijn eerste ingeving
  en meestal is het de juiste ihihihi.Onlangs gelezen in een boek leef nooit naar verwachtingen van een ander…..

  Lefs Gunter xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Terug naar blog overzicht