Kristie
Kristie


21 september 2016 - Blog

Geloof, Hoop & Liefde

Tags:

Geloof, Hoop & liefde. Drie woorden die vaak in een adem worden uitgesproken. Drie woorden die voor een ieder fundamenteel zijn in het leven. Geloof, hoop & liefde.. Een tekst die uit de bijbel komt, 56 jaar nar Christus schreef Paulus een brief, hij schreef; ‘Ons resten Geloof, Hoop en Liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde’. 

Tegenwoordig wordt er vaak te licht over deze drie-eenheid gedacht. Ieder mens heeft liefde nodig, hoop nodig en geloof, maar het is in het dagelijks leven zo veel moeilijker om hier naar te streven.

Geloven is geloven dat iets is, ondanks dat het niet altijd tastbaar is.. Geloven brengt hoop met zich mee en is een bron waar men kracht uit kan putten. Geloven in jezelf, geloven in een ander, geloof is een overtuiging. Hoop doet leven, hoop heeft een mens nodig om door te gaan, om doelen na te streven.. & Liefde.. Tja, de liefde is zo magisch dat het je kan tillen naar een trilling die niet te beschrijven is. Liefde voor je kind, liefde voor je familie en vrienden, maar ook de liefde op een romantische manier. Liefde kan je een bepaalde oerkracht geven, liefde geeft je hoop en vertrouwen.

Gedachtekracht is hier een bijzonder fenomeen in. Als je gelooft, zend je dit uit naar het universum. Als je de positieve trilling van liefde durft te ervaren, zend je deze trilling uit naar het universum, dit geldt ook voor hoop. Visualiseren wat je hoopt te bereiken op een dag, een Moodboard maken met je ultieme dromen , de liefde visualiseren hoe mooi, prachtig en uniek deze kan zijn.

Al deze gedachtes, al deze beelden, zend je uit naar het universum. Besef dat alles wat je uitzend, je terug krijgt (en vaak zelfs een beetje meer!).

Valt het je ook weleens op, dat als er iets mis gaat er direct een heleboel mis gaat? Als je haast hebt, het verkeer ineens heel erg tegen zit? Gedachtekracht is je antwoord hierop.

Gedachte kracht werkt natuurlijk even hard op een positieve manier.. Als je vol overgave geloofd, vol overgave lief hebt en vol overgave hoopt, dan zend je dit uit naar het universum. Het universum pikt iedere gedachte van je op en gaat hiermee aan de slag..

Laat je angsten los, laat je ‘wat als’ en ‘ja maar’ gedachten varen.. Geef je over aan Geloof, hoop & liefde, deze zullen je oplossingen bieden, positiviteit geven, want ook deze gedachten vermenigvuldigen zich!

Als je je ego dan toch moet gebruiken, doe het dan op een positieve manier, zodat je het positieve aantrekt. Wanneer je het positieve aantrekt, zul je ervaren dat dit zorgt voor een sneeuwbal effect.. Je gaat meer geloven, krijgt meer vertrouwen etc. De eerste stap zetten hierin is vaak het lastigste, je overgeven aan iets wat niet tastbaar is; Geloof, hoop & liefde.

Een drie-eenheid die niet tastbaar is, fundamenteel is voor een prettig en positief leven & tegelijkertijd het moeilijkste wat er bestaat. Het is niet tastbaar, dus wordt je terug gezet in het vertrouwen.. Maar als mens heb je een ego (lees hierover meer in onze andere blog ‘Hoe groot is jouw ego?’) Je ego kan voor obstakels zorgen, maar laat je niet gek maken. Zend de positieve gedachten uit, zend je geloof, je hoop en je liefde uit de kosmos in, het universum, de wereld. Omring jezelf met positieve energie, omring jezelf met Liefde (lief zijn voor jezelf!).

Je verdiend het om al het positieve naar je toe te trekken, Je verdiend het om te genieten van alle positieve energieën om je heen. Geloof, hoop & liefde.. Waar wacht je op?

‘The greatest thing you’ll ever learn, is just to Love & beloved in return’

Eén reactie op “Geloof, Hoop & Liefde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Terug naar blog overzicht