Heksen en de maan

Een overblijfsel van eeuwenoude rituelen is nu terug te vinden in de moderne hekserij. Heksen worden vaak afgebeeld met als gezelschap een zwarte kat, vliegende op een bezemsteel met op de achtergrond de volle maan. Heksen zijn ervan overtuigd dat de tijd van de volle maan perfect is voor het uitvoeren van magie. De moderne heksen komen op zo’n avond bij elkaar om te werken, de Godin te vereren, te studeren en om witte( goedaardige) groepsmagie te doen, waarbij de energie van de volle maan kan helpen.

Tijdens deze avonden mogen heksen geen gouden sieraden dragen. Goud is namelijk een mannelijke energie en hoort bij de zon. Zilver daarentegen mag wel, dit is een vrouwelijke energie en hoort bij de maan.

Dat er met volle maan vreemde dingen kunnen gebeuren heeft te maken met het feit dat de maan krachten heeft die de mens kan veranderen. En daarmee bedoel ik niet  fysiek, maar innerlijk. Je zou het ook uit kunnen leggen op de volgende manier; de kracht van de volle maan  kan in elk mens het dierlijke naar boven brengen. De duistere kanten zogezegd.

Maar als je op een goede , bewuste manier met de volle maan energie bezig bent, dan haal je bij jezelf alleen maar positieve aspecten naar boven. De positieve aspecten worden eigenlijk alleen maar versterkt.