Sjamaan Paul


30 augustus 2018 - Blog

Wat is een Sjamaan

Wat is een Sjaman

Tags:

Een Sjamaan is iemand die werkt tussen verschillende werkelijkheden ofwel werelden. In deze werelden kunnen wij heen en weer switchten van de ene plek naar de andere. Vanuit deze werelden haalt een Sjamaan informatie op bij de Spirithelpers om een persoon weer in balans te brengen en te helen.

De wereld van een Sjamaan is heel breed en waardoor de Sjamaan op een uitgebreide manier antwoord kan geven op jou vraag of vragen. Het Sjamanisme is zo oud als de wereld zelf. Dat wil zeggen, vanaf het ontstaan van de mensheid is het Sjamanisme bekend.

De mensheid heeft altijd een manier gezocht om te helen.  Misschien is dit ontstaan uit onmacht of juist omgekeerd. Niemand kan dit precies zeggen. De Sjamaan wordt zijn hele leven opgeleid tot Sjamaan. Door de Spirits maar ook door de leraar zelf. De leraar zoekt de leerling uit. Zoals eerder gezegd werkt een Sjamaan vanuit 3 werelden te weten de Boven wereld, Tussen wereld en de Beneden wereld. In deze drie werelden bevindt zich het werkterrein van een Sjamaan. In de Beneden wereld vinden wij onze krachtdieren, voorouders energie, verloren zielsdelen en karma ’s. Deze wereld bereiken wij door middel van trancereizen. 

Dit doen wij met trommels. Met deze trommels brengen wij de mensen in trance en gaan wij naar beneden om informatie op te halen. In principe gebruikt iedere Sjamaan een trommel bij het begeleiden tijdens deze reis. Maar voor wij dit gaan doen, is het eerst belangrijk om te weten wat bepaalde onderdelen zijn.

Neem nu bijvoorbeeld de krachtdieren. Een krachtdier is een dier dat aan jou gekoppeld zit. Iedereen heeft een krachtdier, deze begeleid jou sowieso in je levensreis. Een krachtdier heb je nodig om in de Beneden wereld te komen. Dit dier zal je beschermen tegen allerlei andere invloeden in de Beneden wereld. Zonder krachtdier kun je moeilijk of geen beelden zien. Een krachtdier heeft dus meer functies. Ook zal een krachtdier je begeleiden in het dagelijkse leven. Je moet geven maar ook kracht om de moeilijke dingen te doen. We nemen dan het karakter aan van het krachtdier. Je zult dan ook merken dat je de eigenschappen van het dier gaat overnemen.

Krachtdieren zijn dieren in de zuiverste vorm. Een Hond is bijvoorbeeld niet een krachtdier, maar wel weer de wilde hond. Alles waar wij mensen mee gefokt hebben, wordt niet gezien als een krachtdier. In het Sjamanisme werken we veel met dierenkracht. Vandaar dus dat we het krachtdier noemen. Tijdens telefonische consulten gebeurd het weleens dat er een spontane trancereis ontstaat. Ik laat me dan meevoeren in de energie van jou als beller. Soms zie je beelden van de reis die ik voor je maak. Wil je dit eens meemaken, je zal versteld zijn van de boodschap die naar boven komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar blog overzicht